Stranice koriste kolaćiće Spremi Odbaci Više o kolacicama saznajte ovdje.
Zatražite ponudu
LARIX Plus d.o.o., Varaždinska ulica, II. odvojak br. 4, HR - 42000 VARAŽDIN - Jalkovec. E-mail: info@larix.hr
Otpadne vode

Uštedite do 50% pitke vode!

Korištenjem kišnice račun za vodu možete smanjiti do 50%.

 

Činjenice:

  • Cijena vode od 1988 godine povisila se za 350%!
  • Na žalost taj trend će se još pooštriti.
  • Mjesečni račun za vodu možete smanjiti za 50%!

Kako smanjiti troškove vode za 50% ?

 

ZAMIJENITE PITKU VODU S KIŠNICOM TAMO GDJE SE TO MOŽE UČINITI!

To je dobro za naš okoliš i još bolje za vaš novčanik.

 

 

Kišnica štedi 50% pitke vode

 
Svaki od nas dnevno potroši skoro 140 L vode. U većini slučajeva to je isključivo samo pitka voda. Tako u 4-članskom gospodarstvu "odtječe" preko 200.000 litara pitke vode. Dok na našu sreću, svugdje gdje kvaliteta pitke vode nije važna, može se bez odricanja higijene i udobnosti, koristiti kišnica!
 

Ispiranje WC školjke – najveća mogućnost uštede

Jedna osoba svaki dan na toaletu potroši 45 litara dragocjene pitke vode. Kišnica je ovdje itekako primjerena kao alternativa. Korištenje kišnice u kući je ekološka alternativa.

 

Perilica rublja – bolji učinak pranja

Kišnica je mekša od pitke vode. Zbog toga jer sadrži manje minerala, koji se izlučuju. Korištenjem kišnice štedite na prašku za pranje, poboljšavate učinak pranja i vaša perilica rublja neće više trpjeti zbog vodenog kamenca.
 

Zalijevanje vrta – mekana voda povoljno utječe na vaše biljke

Ljeta su sve više vruća i suha, zalijevanje vrta je nužnost, zato se potrošnja vode ekstremno povećava. Što može biti bolje od kišnice, s kojom možete zalijevati vaše vrtove? Zalijevanje vrta s mekom kišnicom, bez vodenog kamenca, vašim će biljkama posebno odgovarati. Tako će biti vaš vrt u cvatu, a vaša pitka voda sačuvana.

 

Čišćenje – manje sredstva za čišćenje

Također i ovdje možete pomoću kišnice potrošiti manje sredstava za čišćenje. Korištenje kišnice štedi novac.
 
 

Kišnica – odlična za kuću i vrt

Zalijevanje vrta s kišnicom - Zabranjeno zalijevanje vrta s pitkom vodom! 
Zvuči gotovo nevjerojatno, ali to je već danas u Francuskoj i Engleskoj realnost. Zalijevanje vrta pitkom vodom u vrućim ljetnim danima kažnjava se velikim novčanim kaznama. Zbog klimatskih promjena, koje imaju sve veče značenje i zbog sve dužih i vrućih sušnih razdoblja, samo je pitanje vremena, kada će taj zakon i kod nas stupiti na snagu.
Zato se već danas pobrinite za vaše sutra!  Iskoristite kišnicu s učinkovitim kompletnim sistemom Rewatec. Da i u budućnosti uživate u vašem rascvjetanom vrtu.
 

Kišnica je potpuno bezopasna za zdravlje

Kako se kišnica ponaša u gospodarstvu? Različita istraživanja (npr. gradski vodovod u Hamburgu) dokazala su, da prema higijenskim kriterijima nisu utvrđene nikakve razlike dali je bilo prano s pitkom vodom ili kišnicom. To potvrđuje i njemačko stručno udruženje za korištenje pročišćene vode i kišnice (FBRE.V.). Preduvjet toga je da sistem, koji odgovara aktualnim tehničkim standardima kao što i sa svojim kompletnim rješenjima, nudi Rewatec.

 

Visoka kvaliteta vode zbog polietilena (PE)

Spremnici - rezervoari za kišnicu - Rewatec izrađeni su iz ekološko i prehrambeno prihvatljivog polietilena (PE). Neovisno istraživanje (* Studija LGW Veisthöchheim, 1997, bilo je ispitanih 44 različitih spremnika kišnice) kod provjere kvalitete vode pokazalo se da su vrijednosti kod spremnika iz plastične mase bolje nego kod betonskih cisterna. Bolja kvaliteta vode kod PE-spremnika je rezultat glatke površine (nečistoća se ne prima) i činjenice, da se materijal iz čega je spremnik izrađen ne otapa u vodi.
© LARIX Plus d.o.o. Web design Oblikovanje.com